tiistai 15. toukokuuta 2012

Back to 70's

Seitsemänkymmentäluvun loppupuolella syntyneenä, ei minulla ole juurikaan muistikuvia kyseisestä vuosikymmenestä. Lapsuuttani paremmin kuvaava vuosikymmen onkin 80-luku. Populaarikulttuuriin tutustuneena olen kuitenkin muodostanut jonkinlaisen kuvan syntymävuosikymmenestäni.

Jotenkin 70-luku on minulle ruskea ja keltainen. Se johtunee enimmäkseen vanhoista valokuvista, jotka ovat kellastuneet albumeissa. Isällä on päällään samettipuku ja äidin hiukset kihartuvat poskilta ja ohimoilta laineillen taaksepäin. Makaan ruskealla peitolla, jossa keltaiset nallet kastelevat kukkia ja leikkivät pallolla. Ajamme Saab 96 mökille ja takapenkillä ei ole turvavöitä.

Päätin tehdä ruokaa, joka muistuttaisi 1970-lukua. Kyse ei niinkään ole raaka-aineista tai mauista, vaan enemmänkin väreistä. SAAB 96-kanapasta ei ole ehkä kauneinta ruokaa, mutta se on maukasta. Rosé-pippurin maku muistuttaa menneisyydestä - mauste jota liian harvoin käytetään.

Tämä pasta on ulkonäöllisesti jotenkin hailakka ja mitäänsanomaton. Se ei sovi tähän aikakauteen, jossa nyanssit ja värien harmonia merkitsevät niin paljon. Siltikin se on - huolimatta vanhanaikaisuudestaan - hyvinkin ajankohtainen. Salaisuus piilee parilassa.